Brons BK Herstal Van De Putte Sofie

Om 9u stonden we nog op de tatami in Lennik om de eerste groep training te geven, om 11.30u was het al in Herstal te doen. Na anderhalf uur en 130km bollen was het eindelijk zo ver, het Belgische kampioenschap U21 voor Sofie Van De Putte in de reeks tot 63kg.
Na een 2de plaats op de provinciale en een 2de plaats op de Vlaamse kampioenschappen was het nu tijd om haar te meten met de beste van België.
In de halve finale moest Sofie het opnemen tegen de Waalse kampioene, helaas was deze tegenstander letterlijk te ‘zwaar’ gegrepen. Doordat de tegenstander haar gewicht in de strijd wierp en Sofie het evenwicht verloor was daar een ippon tegen, daar ging de finale aan haar neus voorbij.
Doordat Sofie verloor in de halve finale, mocht zij rechtstreeks kampen voor de 3de plaats.
In het kamp voor de 3de plaats kwam Sofie uit tegen de vice-Waalse kampioene, met een mooie poging tot o goshi en een counter aanval van Sofie en wat extra geschreeuw van Nikita hadden we al snel door dat de 3de plaats moest lukken. Na knap ne-waza werk, was het dan zo ver, 20 seconden houdgreep en ippon voor Sofie.
De 3de plaats was binnen! Hoofdtrainer Jan had nog op voorhand gezegd: “Sofie, niet terug een tweede plaats he!” En voilà, zo gezegd zo gedaan, we blijven altijd luisteren naar Jan 😊
Een Belgische medaille extra voor Sofie, en dat in haar eerste jaar bij de U21 en in de -63.
Dikke proficiat Sofie ! 

Sofie en Nikita te Herstal
Bronzen medaille voor Sofie (uiterst rechts op podium III)