De Vlaams-Brabantse jeugdontmoeting U9, U11 en U13 in Geetbets: Judoclub Lennik zet opnieuw sterke prestatie neer.

Op zaterdag 23/02/2019 doorkruisten de judoka’s van Judoclub Lennik heel de provincie. Het tweede ‘pumi-toernooi’ (pupillen U9, U11 en miniemen U13) van 2019 in Vlaams-Brabant ging immers door in Geetbets, op de grens met Limburg. Tussen de deelnemers dan ook kinderen uit Limburg, Nederland en zelfs Duitsland. Met 19 gewonnen kampen op een totaal van 27 zetten de Lennikse kinderen opnieuw een sterke prestatie neer.

Wedstrijdresultaten naast attitude en vaardigheden

Zowel Noah Henssens als Sasja Azzabi en Tamim Azzabi wonnen al hun kampen op zeer overtuigende wijze. Enrique Wijns die dit jaar gestart is met toernooien won verdiend twee van z’n drie kampen. We noteerden ook heel mooie worpen van Mathias De Mot en Pepijn Van Houdenhove. Christopher Herbert moest na z’n eerste gewonnen kamp gekwetst opgeven. Lilla Maréchal tot slot jaagt nog een eerste overwinning na. “Maar dat is een kwestie van tijd en boterhammetjes”, aldus trainer An De Roost. “Onze jongens en meisjes trainen goed en proberen de aangeleerde technieken toe te passen tijdens wedstrijden. Het resultaat is leuk natuurlijk, maar wij willen de kinderen in de eerste plaats judo bijbrengen en de attitude en vaardigheden die daar bij horen. Ik ben fier dat ik dit op de wedstrijdmat terugzie.”, geeft De Roost nog aan.

U9-pupillen proeven voor het eerst van wedstrijdjudo

Seth Henssen en Mats Ceulemans sloten de succesvolle toernooidag van Judo Lennik winnend af. Beide judoka’s wonnen hun twee eerste wedstrijdkampen op een afgetekende manier. “Weet je wat het nog mooier maakt”, vervolledigt hoofdtrainer Jan Van Holder, “dat is dat alle kinderen en hun ouders betrokken zijn en supporteren voor elkaar. Het is een hechte groep. Dat is tekenend voor het familiaal karakter van onze club. De resultaten die onze judoka’s op de mat brengen, zijn ook het resultaat van een groep getalenteerde en betrokken trainers. En van een bestuursgroep die zich om de jeugd bekommert en er zorg voor draagt dat elke judoka discipline, respect en sportief gedrag uitstraalt.”