Tornooi Meise zondag 24/04/2022

Op zondag 24/04/2022 kwam de U15 – U18 en U21+ de wedstrijdmat op.

Door het lage aantal inschrijvingen werd er slechts op 1 mat gevochten, hierdoor werd er extra druk gelegd op onze judoka’s. Alle ogen stonden op hen gericht en in de zaal kon je soms een speld horen vallen.

De U15 werd door onze club vertegenwoordigd door Noah, Tamim en Rooseveld.
Het was vooral uitkijken of Noah en Tamim hun mooie resultaten van het Provinciaal en Vlaams kampioenschap van afgelopen jaar konden verderzetten. Voor Rooseveld was het de eerste keer dat hij meeging naar een toernooi want hij doet nog maar zijn eerste jaar judo.
Noah zijn eerste wedstrijd was direct tegen een zware klepper, na toch mooi judo moest hij helaas de duimen leggen. Nadien kan Noah al zijn wedstrijden winnen met variërend judo waardoor hij toch knap 2de werd.
Zoals bij Noah was Tamim zijn eerste tegenstander ook een zware klepper, maar toch een haalbare kaart, spijtig genoeg kon Tamim zijn wedstrijd niet winnen. Zijn volgende wedstrijd begon Tamim niet vol overgave, uiteindelijk kon hij de knop omdraaien en begon hij meer aanvallend judo te tonen, met een mooie ippon werd hij knap 2de.
Rooseveld moest twee keer vechten, helaas kon hij zijn kampen niet winnen. Voor hem was dit een mooie kans om wat wedstrijdervaring op te doen en in de toekomst te groeien als wedstrijdjudoka.

Bij de U18 waren Julien en Rune present, als eerstejaars U18 is dit geen makkelijke klus. Julien zat in een poule van 5 en moest 4x vechten, Julien hield goed stand want er waren 2 jongens bij van de topsportschool, helaas kon hij zijn wedstrijden niet winnen. Rune moest 2x vechten. Hij kon zijn tegenstanders aan, maar verloor toch zijn kampen door zich te laten vangen aan de tegenstanders . Voor beide jongens was dit een mooie leerschool en vooral belangrijk om de stress onder controle te krijgen en weer wat wedstrijdervaring bij te krijgen. Beiden hebben al een mooie mentale groei gemaakt tegenover het Provinciale kampioenschap, nu op naar meer.

In de namiddag was het dan tijd voor de U21+ (++++). Het was de beurt aan onze trainers Sofie en Elliot. En aan Vince die na zijn kindertijd gestopt is met judo en sinds dit jaar opnieuw is herbegonnen. Doordat er bij de vrouwen een minimum aantal inschrijvingen waren, en het toch de bedoeling is van te vechten als je naar een tornooi gaat, werd Nikita opgetrommeld. Na ondertussen 15 jaar wedstrijdstop en al wat grijzere haren bij was dit toch een verrassing.

Bij de vrouwen werden er enkele gewichtsklassen bij elkaar gegooid, zo kwamen Sofie en Nikita in de categorie tot 70kilo terecht, wat voor Sofie toch wel een extraatje is van 12kilo en voor Nikita van 7kilo. Met de mindset ‘dit is voor het plezier’ begonnen beide dames eraan. Beiden moesten 4x vechten. Nikita won haar eerste wedstrijd na 5 seconden met ippon, haar tweede wedstrijd kon ze na 3,5min winnen met ippon maar wel met een verstuikte enkel. Doordat de fysieke capaciteiten er niet meer waren zoals vroeger kon ze haar 3de wedstrijd niet winnen.
Sofie (met haar 12kg minder op de weegschaal dan de zwaarste in deze categorie) moest bewijzen dat ze als vice-Belgisch kampioene deze seniors ook aan kon. Enkel haar eerste wedstrijd had Sofie het wat moeilijk, tegen de grotere Waalse. Nadien kon Sofie makkelijk al haar kampen vlot binnen de minuut winnen met ippon. Als laatste ererondje mochten Sofie en Nikita nog tegen elkaar vechten, doordat zij altijd trainen met elkaar werd deze kamp lachend en vriendschappelijk afgerond met Sofie als terechte winnaar.
Knappe gouden plak voor Sofie en een verdiende bronzen medaille voor Nikita

Nadien was het aan onze heren, zij mochten openen tegen elkaar. Doordat zij ook regelmatig trainen met elkaar is dit geen aangename situatie. Elliot kon door zijn langere ervaring winnen van Vince.
Elliot moest nadien nog eens kampen tegen een ietwat stevigere kerel, toch hadden wij de indruk dat dit nog een mooi gevecht kon worden. Helaas moest Elliot het onderspit delven, toch een mooie 2de plaats en opnieuw wat wedstrijdritme bij voor de komende shiai.
Als slot moest Vince nog vechten tegen dezelfde man, Vince hield goed stand, maar kwam in houdgreep te liggen. Door de stevige houdgreep kon hij helaas niet meer ontsnappen. Een 3de plaats dus voor Vince. Zo hebben onze heren toch weer wat van het competitiejudo kunnen proeven en zichzelf kunnen motiveren om te blijven trainen voor verdere toernooien.