1ste provinciale Ontmoeting U11-U13 Zemst op 11-01-2020

Op 12 januari werd het wedstrijdseizoen op gang geschoten met een eerste tornooi voor de U11 en U13 te Zemst.

Bij de U11 was het voor Arne Laus en Simon Ysebaert de eerste kennismaking met het wedstrijdjudo. Beide judoka’s slaagden er niet in om een wedstrijd te winnen. Zullen tandje moeten bij steken tijdens de training. Zij werden beide derde in hun poule.
Toon nam ook voor de eerste maal deel . Niet tegenstaande hij in een poule van 4 tegen enkele tweede jaars judoka’s moest kampen weerde hij zich fel en kon 1 wedstrijd winnen. Hij werd verdiend derde in zijn reeks.
Wardje Kestemont was super gemotiveerd en moest enkel in zijn laatste wedstrijd nipt het onderspit delven . Ward won twee van de drie wedstrijden en behaalde een tweede plaats.
Saja Azzabi en Thor Spapens legden een mooi parcours af. Zij lieten mooie judo zien en domineerden hun kamp. Zij wonnen alle twee hun drie wedstrijden en behaalden de eerste plaats.

Bij de U13 was er eveneens een overgang van U11 naar U13 voor Enrique Wijns en Pepijn Van Houdenhove. Enrique had een slechte loting en moest tegen tweede jaars vechten. Hij slaagde er bijna in om een wedstrijd te winnen . Hij werd derde in zijn poule. Pepijn , die ingevolge enkele kwaaltjes een tijdje buiten strijd was miste wat wedstrijd ritme. Hij verloor zijn eerste twee kampen doch herpakte zich in de derde kamp , die hij met een mooie ippon afwerkte. Pepijn werd derde.
Nohre Borremans had een tegenstandster die 4 kg zwaarder woog. Zij weerde zich fel doch verloor haar twee kampen in de poule van 2. Zij behaalde een tweede plaats.
Noah maakte een foutje in zijn derde kamp waardoor hij deze verloor met wazari. Zijn eerste twee kampen won Noah en behaalde alzo een tweede plaats.
Tamin Azabi controleerde in zijn drie wedstrijden perfect zijn tegenstander en wachtte het goeie moment af om aan te vallen. Hij won alle drie zijn wedstrijden met mooie judo en behaalde een eerste plaats.
Ondanks enkele derde plaatsen mogen we tevreden terug kijken op het eerste tornooi van 2020.

Onze judoka’s lieten mooie judo zien en samen behaalden we
3 eerste plaatsen 3 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen

Uw coachen van dienst Jan en Renaud

Saja Tamim, Lila Maréchal, Thor Spapens, Simon Ysebaert, Toon Bergmans & Ward Kestemont met hun coaches Jan Van Holder & Renaud Henssens
Noah Henssens, Nohre Borremans, Saja Azzabi, Tamim Azzabi, Pepijn Van houdenhove & Enrique Wijns met hun coaches Renaud Henssens en Maarten Van Houdenhove.

Dank je wel voor de prachtige foto’s van Tiffany Heymans. Klik op meer om ze te bekijken.