Tatami

Judo wordt beoefend op een mat, genaamd tatami. Hier vind je alle informatie over activiteiten op en rondom de judomat (tatami). Onderandere de trainers, de technieken en meer. 

Wie is wie?

Onze trainers

In onze club zijn er enkele hoofdtrainers en daarnaast hulptrainers die de kinderen in groep 1 en 2 helpen om de technieken onder de knie te krijgen. Hier kan je ze alvast even leren kennen:

Jan

Jan Van Holder

Hoofdtrainer 
5e dan

An.jpg

An De Roost

Hoofdtrainer groep 1
1ste dan

Renaud (1)

Renaud Henssens

Hoofdtrainer groep 2
1ste dan

Miranda

Miranda De Haen

Hulptrainer
1ste dan

Nikita Dekens

Hulptrainer
1ste dan

Sofie2

Sofie Van De Putte

Hulptrainer – Aspirant initiator
1e Dan

Gunther

Günther Verdickt

Hulptrainer
1e Dan

Luc

Luc Brams

Hulptrainer – Aspirant initiator
1e dan

Jelle Van Holder

Hulptrainer
1e KYU

femke

Femke Guldemont

Hulptrainer – Aspirant initiator
1e KYU

20210131_110453[1]

Margot Degruytere

Hulptrainer
1e KYU

Elliot

Elliot Delaunois

Hulptrainer
1e KYU

Steve Vanden Broucke

Hulptrainer 
1e KYU

Anton Van Zeebroeck

Hulptrainer 
1e KYU

Amy

Amy Renders

Hulptrainer
2e KYU

Filip

Filip Kozlowski

Hulptrainer
2e KYU

Om onze kids te motiveren

Judoka van het jaar

‘Judoka van het jaar’ werd jaren geleden in het leven geroepen om onze jeugdjudoka’s ( U11 – U13) extra te motiveren om deel te nemen aan allerlei judo-activiteiten. Per kalenderjaar worden de resultaten bijgehouden en worden de judoka’s die de meeste punten hebben verzameld in de bloemetjes gezet.

49448571823_b0849d79ec_c

Hoe verzamel je punten?

Laat het ons weten!

Bij elke deelname aan bovenstaande punten, stuur ons een mailtje naar tiele83@hotmail.com met:
naam-datum-behaalde plaats

Technieken

Gordelverhoging

Aan de kleur van de gordel van de judoka kan je precies zien hoe ver hij of zij gevorderd is.  Op weg naar de zwarte kan je in volgorde een gele, oranje, groene, blauwe en bruine gordel behalen.

Aan de hand van gemaakte vorderingen wordt door de judo-trainer een dag bepaald waarop je examen, de graduatie, doorgaat waarop je kan laten zien wat je allemaal geleerd hebt .

Hoeveel lessen moet ik doen?

Wanneer de trainer je klaar acht tot een verhoging van de gordel zal jou dit ruimschoots op voorhand worden medegedeeld. Een lijst met namen van leden die aan een examen zullen deelnemen, zal samen met de voorop vastgelegde data worden opgehangen aan het infobord in de oefenzaal.

Een verhoging van de gordel wordt bepaald aan de hand van het aantal trainingen, leeftijd, gedrag in de les en de kennis.

Examenboekje

Hier vind je ook een bundeltje terug waar iedere judobeweging per gordelgraad door een afbeelding stap voor stap wordt uitgelegd.

Een handig hulpmiddel dat je kan inkijken (en uitprinten indien je dat wenst) om goed voorbereid op het examen te verschijnen.

Wist je dat?

Kind-oudertraining

Eén keer per jaar nodigen we alle ouders uit om samen met hun kind de judomat te betreden om samen judo te doen, in spelvorm weliswaar.

Dit gaat meestal door in januari/februari want na de kind-oudertraining wordt dan ook de nieuwjaarsdrink gegeven en proosten we op de start van een nieuw judojaar.