Verslag Tornooi Geetbets U9 -U11 -U13 van 27-02-2022

Met 16 judoka’s trok judoclub Lennik naar de uithoek van Vlaams-Brabant, Geetbets.
Voor de meerderheid van de judoka’s was dit een allereerste ervaring met wedstrijdjudo, voor de overige een eerste wedstrijd na een competitiestop van 2 jaar.

Onze U11 mocht in de ochtend de spits afbijten. Seth was de uitblinker in zijn reeks en kon met 3 mooie ippons zijn poule overtuigend afsluiten met een 1ste plaats. Rayane, zoals steeds met een grote glimlach, kon zijn eerste wedstrijd winnen, en kon hierdoor een 2de plaats behalen. Bij Romeo en Lea was er aan motivatie en goesting geen gebrek, Romeo bleef actief in al zijn kampen, maar moest helaas de duimen leggen. Voor Lea was het de eerste kennismaking met wedstrijdjudo, hierdoor was zij een beetje geïntimideerd door haar tegenstanders, de omgeving en alles er rond, toch kon zij goed haar mannetje staan waardoor zij op volgende tornooien zeker nog mooie resultaten zal boeken. Voor Emile was het de tweede keer dat hij meedeed aan een tornooi, waardoor hij zich wat heeft laten vangen aan zijn tegenstanders en zijn kampjes verloor.
Nikita: “Ik heb vooral onze judoka’s zien lachen. Winnen of verliezen, dat maakte niet uit. Ze wouden allemaal heel graag vechten of ze nu hun vorige wedstrijd gewonnen of verloren hadden dat kon hun niets schelen. Het is als trainer vooral leuk om te zien dat de kinderen er plezier in hebben en dat ze willen wedstrijdjes doen wat de einduitslag ook is.”

Nadien kon de U13 aan de slag, een beetje stress was er zeker omdat onze jeugd zich eindelijk nog eens kon meten met anderen dan hun eigen clubgenootjes. Het was afwachten om te weten of Saja nog altijd zo’n uitblinker was in haar vak, en jawel 3x ippon, in totaal nog geen minuut op de mat gestaan en haar 1ste plaats was binnen. Saja heeft duidelijk geen last gehad van de competitiestop. Daarna was het aan Saja haar jongere broer, Imrane, met de verwachtingen hoog was er voor Imrane toch een beetje een teleurstelling ondertussen dat iedereen er zeker van was dat hij al zijn tegenstanders aankon, met een ongelukkige ippon tegen was het een beetje een offday voor Imrane, wat de beste kan overkomen toch een mooie 3de plaats. Sofia won vlot haar eerste wedstrijd met ippon, haar tweede wedstrijd werd zij wat geïntimideerd door haar tegenstanders, maar wel een zeer mooie 2de plaats voor Sofia. Ward mocht de U13 afsluiten, zijn eerste wedstrijd kon hij vlot winnen met ippon. Zijn tweede en derde wedstrijd liet Ward zich vangen aan zijn tegenstander, hierdoor werd hij toch mooi 3de in zijn poule.
Nikita: “Het is voor onze U13 nu vooral de bedoeling om wedstrijdervaring op te doen, ik merk dat sommigen het wedstrijdritme missen. Als trainer is dit ook vooral een mooie gelegenheid om te bekijken waar er op de trainingen meer moet op gewerkt worden. Toch ben ik enorm fier op onze judoka’s, want ze hebben alle 4 heel mooie judo laten zien.”

Na de U13 was het tijd voor onze jonkies de U9. Voor deze categorie zijn er niet veel tornooien waardoor we deze gelegenheid graag met beide handen grijpen. Voor de U9 mochten wij met maar liefst 7 judoka’s de tatami op. Alle 7 was het de eerste keer dat zij een tornooi meededen, dit was voor hun allen dus wel wat spannend. Ramin had helaas geen tegenstander, door zijn lage gewicht, dit vond hij zelf heel jammer, maar door op het einde zijn troffee te krijgen was deze teleurstelling al snel vergeten.  Matthis en Louis waren de primussen van de klas, met 3 ippons werden zij eerste in hun poule. Liam, Matthia, Luna en Nena hielden alle 4 heel goed stand tijdens hun wedstrijden, helaas trokken hun tegenstanders aan het langste eind.
Nikita: “Winnen is leuk, maar deze toffe bende samen bezig zien is nog leuker. Zien dat deze jongens en meisjes zo met elkaar begaan zijn en ze voor elkaar zien supporteren, daar kun je alleen maar gelukkig van worden. Ze mogen allemaal fier zijn op hun prestatie, wat deze ook is, want zo’n sportiviteit/mentaliteit zoals onze jonge judoka’s hebben daar kan ik als coach alleen maar trots op zijn.”

En nu op naar een coronaSTOP i.p.v. een wedstrijdstop zodat onze judoka’s snel nog wat wedstrijdjes kunnen doen.

U9: Sofie en Nikita met Ramin, Liam, Louis, Nena, Luna, Matthis en Mattia
U11: Sofie, Renaud en Nikita met Lea, Seth, Romeo, Rayane en Emile
U13 v.l.n.r. Sofie, Imrane, Ward, Sofia, Saja en Nikita