Provinciaal Kampioenschap Herne 05/02/2022

Op zaterdag 05/02/2022 ging het provinciale kampioenschap voor de jeugd door te Herne.
Na een competitiestop van 2 jaar was het voor sommigen eindelijk nog eens tijd om de tatami te betreden. Onder het spreekwoord ‘kleine jongens worden groot’ mochten Tamim en Noah bij de U15 als eerste de mat betreden. Tamim moest er in zijn eerste wedstrijd nog wat inkomen en liet zich op grond verrassen, nadien kon hij zich gelukkig herpakken en won zijn twee volgende kampen met ippon. De eerste medaille was binnen, een mooie verdiende 2de plaats voor Tamim! Noah moest als enige judoka van de club 4 keer vechten, hij werkte al zijn kampen snel af met ippon, en moest enkel 1 keer het onderspit delven. Alsook een mooie 2de plaats voor hem!
De U15 was afgewerkt dus mochten de jongens U18 starten. Rune verloor zijn wedstrijd, met knap tegenwerk, maar heeft toch een zilveren medaille binnen gehaald.
Julien zat in de categorie tot 55kg, waar hij enkele tegenstanders van topniveau tegen kwam. Na zijn eerste kamp kreeg Julien te kampen met hevige migraine aanvallen, waardoor hij helaas zijn wedstrijden niet kon afwerken. Onder het olympische motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ mogen deze jongens toch trots zijn op zichzelf om na enkele jaren zonder competitie toch naar Herne zijn afgezakt.
Bij de U21 wist Sofie met gemak een gouden medaille binnen te halen, hopelijk kan ze deze prestatie volgende week evenaren. 
De jongens en meisje sluiten de provinciale kampioenschappen af met 1 gouden medaille, 3 zilveren medailles en 1 5de plaats, wat na 2 corona jaren toch wel een mooie prestatie is. Veel succes volgend weekend op de Vlaamse kampioenschappen!