Vlaams Kampioenschap Jeugd Deinze 12 & 13/02/2022

Op zaterdag mochten onze jongens U15 zich voor het eerst gaan meten met de besten van Vlaanderen. Noah mocht als eerste aan zijn kamp beginnen. Hij werd wat geïntimideerd door zijn tegenstander maar kon toch een waza-ari scoren, helaas kon zijn tegenstander ook scoren en verloor hij zijn wedstrijd. Noah mocht helaas niet meer herkansen.
Tamim mocht zich klaar maken om voor het eerst te kampen, na 10 seconden kon hij al scoren met ippon. Zijn volgende 2 wedstrijden kon hij ook snel winnen met ippon. Tamim stootte op die manier vlotjes door naar de halve finale, het podium en een medaille lag dus in handbereik. Helaas verloor Tamim zijn halve finale en kwetste hij zijn pols waardoor hij jammer genoeg niet verder kon kampen en niet kon vechten voor de 3de plaats. Toch een mooie 5de plaats voor Tamim!
Wij zijn enorm fier op beide jongens dat ze het zo goed gedaan hebben, als eerstejaars U15 is dit een zeer mooie prestatie.

Zondag mocht Sofie haar kimono aantrekken om haar 2de plaats van vorig jaar op te eisen. Sofie won haar kampen makkelijk met ne-waza werk en ging zo door naar de halve finale. Voor haar halve finale had Sofie wat meer tijd nodig, ze kwam zelf een waza-ari achter. Ze kon haar gelukkig herpakken en kon haar tegenstander niet 1 maar 2 keer werpen waardoor Sofie door ging naar de finale. Een medaille was dus al zeker binnen. In de finale had ze 30seconden nodig om met haar tegenstander af te reken, opnieuw knap gevochten van Sofie!
Judoclub Lennik is een Vlaams kampioene rijker, dikke proficiat Sofie met je eerste plaats!
Sofie mag volgende week zondag strijden voor de Belgische titel, veel succes Sofie!